ش. آوریل 20th, 2024

هواداران استقلال

وب سایت طرفداران باشگاه استقلال

ذره‌بین سازمان‌های نظارتی روی فوتبال

1 min read

عرفان حاج بابایی: «بر اساس حق نظارت قوه قضاییه نسبت به حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه‌های اداری سازمانی به نام «سازمان بازرسی کل کشور» زیر نظر رئیس قوه قضاییه تشکیل می‌گردد. حدود اختیارات و وظایف این سازمان را قانون تعیین می‌کند.» صدوهفتادوچهارمین اصل از قانون اساسی، چنین تعریفی از سازمان بازرسی کل کشور ارائه داده است. تعریفی که اختیار بررسی عملکرد دستگاه های مختلف را به این سازمان می دهد و از آنجایی که باشگاه هایی نظیر استقلال و پرسپولیس تحت عنوان «شرکت دولتی» فعالیت می کنند، سازمان بازرسی این صلاحیت را دارد تا عملکرد این باشگاه ها را مورد بررسی قرار دهد و به نظر می رسد که این نهاد نظارتی سرشناس، حالا قصد دارد به این وظیفه خود بیش از پیش عمل کند.

سازمان بازرسی و فوتبال؛ نظارتی که تشدید شده است

ورزش همواره مثل سایر بخش های مخلتف سیستم اداری و اجرایی کشور مورد توجه نهاد های نظارتی بوده است اما عملکرد فاجعه بار مدیران سابق فدراسیون فوتبال در انعقاد قرارداد با مارک ویلموتس، سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران که منجر به بروز به حساسیتی عمومی در جامعه در خصوص عملکرد مدیران ورزشی شد، پای قوه قضاییه و سازمان بازرسی را به طور ویژه به فوتبال باز کرد.

در همین خصوص سازمان بازرسی کل کشور در بیانیه ای به تاریخ اول شهریور ۱۳۹۹ اعلام کرد: « با اتمام بررسی‌ها در پرونده اقدامات دخیل در موضوع قرارداد فدراسیون فوتبال با سرمربی سابق تیم ملی، این گزارش نهایی  برای دادستان عمومی و انقلاب تهران ارسال شد. در این گزارش، پرونده ۸ نفر به اتهام اهمال منجر به تضییع و ایجاد دین بر ذمه فدراسیون و ورود خسارت به اموال دولتی و حقوق عمومی و تضییع آنها به دادستان عمومی و انقلاب تهران ارسال شد.»

همچنین مسعود طاهری جعفری بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی در خصوص روند نظارت سازمان بر این پرونده گفت: « سازمان بازرسی بعد از تشکیل پرونده در مراحل نهایی تحقیقات است و سپس این پرونده به دادسراها می‌رود و به تناسب تخلف، موضوع رسیدگی می‌شود.»

فاجعه تاج

پرونده مارک ویلموتس شاید بزرگترین و فاجعه بارترین عملکردی بود که یک تیم مدیریتی در فوتبال ایران می توانست از خود بر جای بگذارد. فدراسیون فوتبال ایران تحت اداره افرادی چون مهدی تاج، محمدرضا ساکت و… باعث به بار آمدن خسارتی چند میلیون یورویی به فوتبال ایران شد اما حالا با گذشت چند ماه از آن ماجرا و سرد شدن تب آن در جامعه و رسانه ها، گویی آب از آب تکان نخورده و نه تنها هیچ خبری از پیگیری های پرسروصدای روزهای نخست نیست، بلکه در حال حاضر تاج،ساکت،شکوری و … در تیم های سپاهان و پرسپولیس به پست و مقام های جدید رسیده اند و مهدی تاج هم گویی بدون اینکه لزومی به پاسخگویی ببیند به کسب و کار خود مشغول است!

کپی فدراسیون از روی دست ویلموتس

آخرین خبرها از بررسی درباره پرونده ویلموتس حکایت از آن دارد که تیم حقوقی ریاست جمهوری مشغول مکاتبه و رایزنی است. قرار است دو وکیل خوب خارجی به پرونده اضافه شوند. اینکه آیا وکلا کارشان را آغاز کرده اند سوالی است که کسی پاسخ نمی دهد. فدراسیون دوست ندارد مثل گذشته اطلاعاتی درباره پرونده بدهد و می خواهد دقیقا مثل ویلموتس رفتار کند. در واقع آنها از روی دست مربی بلژیکی تقلب کرده اند. گراندز(مشروح) رای در اختیار تیم حقوقی ریاست جمهوری است. آنها بسیار امیدوار هستند تا در دادگاه عالی ورزش cas بتوانند رای را برگردانند. محمد دادکان رئیس سابق فدراسیون فوتبال در پیش بینی آینده این پرونده می گوید: «به نظر من در بهترین حالت رقمی از آن رقم 6 میلیون دلاری کم می شود. من فکر نمی‌کنم رای به طور کامل بشکند. احتمالا این را مسئولان هم می دانند ولی به هر حال باید تلاش کنند مبلغ کمتر شود. اگر یک میلیون یورو هم کاهش پیدا کند به هر حال برای ما سود است.» اکثر کارشناسان چنین نظری دارند و معتقدند رای به طور کامل نمی شکند و احتمالا طبق قوانین سوئیس که متفاوت با قوانین فیفاست، دادگاه عالی ورزش از رقم کلی می‌کاهد.

حالا نوبت باشگاه ها است

بازرس سازمان بازرسی در امور ورزش و جوانان در ادامه صحبت های خودش در خصوص وضعیت فدراسیون فوتبال و ویلموتس، به عملکرد باشگاه ها در انعقاد قرارداد با خارجی ها هم اشاره کرد و گفت: «قراردادهای بدی بسته شده که در انتظار برخی افراد نظیر آنچه بین استقلال و شفر سرمربی سابق این تیم بوده است نیز رقم خواهد خورد.»

صحبتی که نشان می دهد چنین عملکرد ضعیفی در انعقاد قراردادهای مختلف، در عرصه باشگاهی هم به وفور یافت می شود و حالا سازمان بازرسی یک بار دیگر تیغ نظارت خود را بر گرده قراردادهای فوتبالی گذاشته است.

اتفاقی که البته فقط محدود به عملکرد باشگاه ها در مقابل افراد خارجی نیست بلکه نسبت به قراردادهایی که مدیران باشگاه ها با نفرات داخلی بسته اند هم چنین نظارتی اعمال می شود.

عملکرد فاجعه بار مدیران سابق فدراسیون فوتبال در انعقاد قرارداد با مارک ویلموتس، پای قوه قضاییه و سازمان بازرسی را به طور ویژه به فوتبال باز کرد

بازرس کل ورزش و امور جوانان سازمان بازرسی کل کشور گفت و گوی دیگری را هم چند ماه قبل با باشگاه خبرنگاران انجام داده و درباره قرارداد ویلموتس گفته بود: « فدراسیون با اینکه علم و آگاهی داشته با شرایط کشور تمام منابع مالی و کانال‌هایش بسته بود، در شرایط تحریم اقدام به عقد قرارداد کرده و در شرایط کنونی اقتصادی قراردادهای ده‌ها میلیاردی بسته و در مجموع صلاح فوتبال در عقد این قرارداد جمع بندی نشده است.»

طاهری با بیان اینکه به موضوع قرارداد بازیکنان داخلی و خارجی که عمدتاً باعث وارد شدن ضرر و زیان به کشور و باشگاه‌ها شده ورود کرده‌ایم، تصریح کرد: « قراردادها با آفرهایی است که اکثر آن‌ها کیفیت بالایی ندارند و تنها محکومیت در محافل و محاکم ورزشی بین المللی داشته اند. سازمان بازرسی کل کشور ورود کرده و معاونت قهرمانی وزارت ورزش آن‌ها را منع صریح کرده است.»

در همین خصوص حجت نظری، عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال و سخنگوی این باشگاه درباره ورود سازمان بازرسی به بررسی قراردادهای باشگاه استقلال گفت: « زمان انعقاد قراردادها کاملا پیش‌بینی می‌شد مشکلات امروز رخ دهد. ما مطمئن بودیم نهادهای نظارتی به قراردادها ورود می‌کنند و در همین جا باید بگویم تمامی اعضای هیئت مدیره باشگاه توسط سازمان بازرسی کل کشور مورد خطاب قرار گرفته اند. آن‌ها نامه‌ای ارسال کرده و از ما پاسخ خواسته اند. در این نامه عنوان شده توضیحاتی در مورد قرارداد برخی از بازیکنان فعلی ارائه کنیم چون آن قرارداد این نفرات در فوتبال ما معقول نیست. اگر قرار باشد نهادهای نظارتی به این مسئله ورود کنند، تلاش می‌کنیم مشکلی برای بازیکنان و مدیران پیش نیاید. مطمئنا اگر مشخص شود کسی در انعقاد قرارداد بازیکنان مقصر است طبق قانون مجازات خواهد شد.»

اهرم نظارتی، رویه غلط را اصلاح خواهد کرد؟

چنین حرکتی از سازمان بازرسی احتمالا نشان دهنده تخلفات قابل توجهی است که در قراردادهای منعقده بازیکنان فوتبال رخ داده. تخلفاتی که البته قطعا مختص و محدود به یک یا دو تیم خاص نیست و باید دید ورود سازمان بازرسی که حساسیت بالایی را هم برانگیخته است، در نهایت باعث اصلاح روند غلط فوتبال ایران در بحث انعقاد قراردادها خواهد شد یا این بررسی های قضایی هم در نهایت ره به جایی نخواهد برد؟

پربیننده‌های ورزشی: 

اقدام عجیب و غریب علیه رامین رضائیان 

گاف AFC درباره نام پرسپولیس/عکس 

اولین قهرمانی استقلال در آسیا سوژه سال AFC/عکس

۲۵۴ ۲۵۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.